středa 29. března 2017

Hätte, wäre, wenn.

"Oni si o nás myslej, že v těch hospodách nepracujeme" Klasická a pravdivá věta kolegy je mnohokrát prověřena praxí. Ale přesto, tahle práce má natolik nehmotný výsledky, že se pak musí ještě trochu zpracovat. A to už v hospodě nejde a někdy v důsledku hospody k tomu nedojde. "Většina lidí se potřebuje soustředit, ty se asi potřebuješ rozptylovat" řekl mi kdysi dávný přítel. No... jestli já nebudu jenom línej. Rozlišovat mezi výmluvama a trefným pohledem přímo do očí reality je někdy náročnější než poznat tlustý lidi. Hlavně je to všechno jedno, jak praví jiná klasika.
Jasně, zajít ještě na tenhle večírek, udělat ještě tuhle akci, dokončit ještě tuhle věc. Vyrazit támhle, ještě jednou navštítivit město I., ošukat dalších deset lidí, napsat ještě tuhle knihu, napsat vůbec nějakou knihu. Vyřešit tohle, aby si snad někdo nemyslel, že je to kvůli tomu... Když se chceš někoho zbavit, stačí mu to většinou dost důrazně říct. Nemusíš se hned zabíjet.
A když je všechno jedno, je taky jedno, jestli seš živej nebo mrtvej. Takže vlastně důvod se zabít neni nikdy. Nemyslím, že bychom se lišili od strojů - tedy nějak zásadně.

Žádné komentáře:

Okomentovat